Projektek

Az Európai Unió által támogatott Erasmus+ pályázat első mobilitásának keretében a Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium öt tanulójának és két tanárának lehetősége nyílt 2015. február 1-7. között egy hetet eltöltenie az ausztriai Linz városában. A három éven át tartó ESCAPE projektben a következő országok egy-egy középiskolájának diákjai és tanárai dolgoznak együtt: Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Szlovénia és Magyarország.

Az ACES (Academy of Central European Schools) ötödik alkalommal hirdetett pályázatot nemzetközi iskolai együttműködések számára. Az önkéntesség európai éve szellemében az idei téma: “A társadalmi hídépítés – vállaljunk önkéntes közösségi munkát!” A pályázaton számos témában lehetett indulni, például tanulási nehézségekkel küzdő kortársaikat támogató iskolatársakkal, idősek otthonaiban tartott koncertekkel, fiatal és idős emberek közös környezetvédelmi tevékenységeivel vagy a hátrányos megkülönböztetés ellen közösen szervezett kezdeményezésekkel.

A Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium - iskolánk jogelődje - 2004 és 2006 között bonyolította sikeres szaknyelvi projektjét, amelynek eredményeképpen a 2006/2007. tanévtől a szabadon választható tanórák keretében angol és német üzleti szaknyelv is választható. Az intézmény kísérleti projektjének célja volt az intézmény közgazdasági jellegű szakképzéséhez kapcsolódóan az alapképzésben a tartalomalapú gazdasági szaknyelvoktatás részbeni bevezetése az emelt szintű idegen nyelvi csoportokban a 11. és 12.

A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola és Kollégium székhelyintézménye (volt Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium) által 2005-ben a Berufskolleg des Kreies Höxter für Wirtschaft und Verwaltung intézményével aláírt partnerségi szerződés alapján a 2009-es évben is folytatta „Internationale Klasse" projektjét, amelynek fő céljai kölcsönös szakmai gyakorlatok szervezése, diákcsere, pályázati együttműködés.

A Tempus Közalapítványtól kapott értesítés alapján iskolánk székhelyintézménye (volt Jókai Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Leánykollégium) a 2008. február 15-i határidőre benyújtott, „Central and Eastern European Economy” (CEECONOMY) című Comenius Iskolai Együttműködések pályázata a nemzetközi egyeztetés során megkapta a szükséges támogatást, és a Tempus Közalapítvány Kuratóriuma is elfogadta, így a projekt támogatást nyert a 2008/2009 és a 2009/2010-es tanévekre.

Oldalak

 

Csengetési rend