Vendéglátás orientáció

A vendéglátás orientációban a 9-10. évfolyamon a közismereti tantárgyak (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv), a természetismereti tantárgyak (fizika, biológia és egészségnevelés, kémia, földrajz) és a művészeti tantárgyak mellett emelt szintű informatikát és az orientációhoz kapcsolódóan, az új Országos Képzési Jegyzék alapján, szakmai előkészítő tantárgyakat tanulnak a diákok.

A 9. évfolyamon az elméleti és gyakorlati pályaorientációs tantárgyak:

  • gasztronómiai alapgyakorlatok
  • a hazai gasztronómia története, higiéniai alapok, kommunikáció

A 10. évfolyamon a szakmai alapozás során

  • gasztronómiai alapgyakorlatok
  • vendéglátás helyiségei dolgozói
  • vendéglátás
  • szakmai idegen nyelv alapjai

elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a tanulók.

A 9-10. évfolyam elvégzése után választható szakképzési szakirányok az intézményben:

  • pincér
  • szakács
  • panziós, falusi vendéglátó