Élelmiszeripari orientáció

Az élelmiszeripari orientációban a 9-10. évfolyamon a közismereti tantárgyak (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv), a természetismereti tantárgyak (fizika, biológia és egészségnevelés, kémia, földrajz) és a művészeti tantárgyak mellett emelt szintű informatikát és az orientációhoz kapcsolódóan, az új Országos Képzési Jegyzék alapján, szakmai előkészítő tantárgyakat tanulnak a diákok.

A 9. évfolyamon az elméleti és gyakorlati pályaorientációs tantárgyak:

  • az élelmiszertermelés fejlődése, táplálkozási alapismeretek, kommunikáció önismeret
  • laboratóriumi alapgyakorlatok

A 10. évfolyamon a szakmai alapozás során

  • élelmiszeripari alapismeretek
  • élelmiszeripari alapgyakorlat (labor)
  • élelmiszeripari alapgyakorlat (hőkezelés konyhatechnika)

elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a tanulók.

A 9-10. évfolyam elvégzése után választható szakképzési szakirányok az intézményben:

  • pék
  • pék-cukrász
  • húsipari termékgyártó