Vendéglátóipari képzések

1. Vendéglős (52 811 02 0000 00 00)

Rész-szakképesítések:

  • Étkezdés (52 811 02 0100 31 01)
  • Vendéglátó eladó (52 811 02 0100 31 02)

Ráépülés:

  • Vendéglátásszervező (52 811 02 0001 52 01)

A képzés időtartama: 2 tanév

Jelentkezési feltétel: érettségi vizsga

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik

  • a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzik
  • irányítják, kialakítják az üzlet üzletpolitikáját és marketing stratégiáját
  • ápolják az üzleti és vendégkapcsolatokat
  • folyamatosan gondoskodnak a megfelelő árukészletről
  • biztosítják az egység adminisztrációs rendjét
  • biztosítják a tűz-, munka és tulajdonvédelmi előírások betartását
  • gondoskodnak a higiéniás szabályok betartásáról
  • teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartoznak az egységben a készletekért.

A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör, foglalkozás: vendéglátó, vendéglős

A szakképesítéssel rokon szakképesítések: élelmezésvezető, szakács, pincér