1. Vendéglős (52 811 02 0000 00 00)
Rész-szakképesítések:
- Étkezdés (52 811 02 0100 31 01)
- Vendéglátó eladó (52 811 02 0100 31 02)
Ráépülés:
- Vendéglátásszervező (52 811 02 0001 52 01)
A képzés időtartama: 2 tanév
Jelentkezési feltétel: érettségi vizsga
A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik
- a vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzik
- irányítják, kialakítják az üzlet üzletpolitikáját és marketing stratégiáját
- ápolják az üzleti és vendégkapcsolatokat
- folyamatosan gondoskodnak a megfelelő árukészletről
- biztosítják az egység adminisztrációs rendjét
- biztosítják a tűz-, munka és tulajdonvédelmi előírások betartását
- gondoskodnak a higiéniás szabályok betartásáról
- teljes körű leltár- és anyagi felelősséggel tartoznak az egységben a készletekért.
A szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakör, foglalkozás: vendéglátó, vendéglős
A szakképesítéssel rokon szakképesítések: élelmezésvezető, szakács, pincér