A vendéglátás egy dinamikusan fejlődő kereskedelmi tevékenység, amelynek keretében ételeket és italokat készítenek (jellemzően helyben fogyasztásra) és ezzel összefüggő szórakoztatást nyújtanak.
Ezeknek, a feladatoknak az ellátására vállalkozott 25 tanulónk, akik 4 napon át adnak számot tudásukról. Az első vizsganapon a gyakorlati feladatokat teljesítették, melynek helyszíne iskolánk Tankonyhája és Tanétterme volt. Ezen a napon, meleg -és hidegkonyhai ételeket készítettek, valamint bemutatták a felszolgálás során elvégzendő feladatokat.
Az elkövetkezendő 3 napban a szóbeli feleleteket hallgathatja meg a vizsgabizottság. A tantárgyak (modulok) között a következők szerepelnek, melyek jelentős részét idegen nyelven is el kellett sajátítani.
- 1428-06 Biztonságvédelmi és minőségbiztosítási feladatok végzése
- 1429-06 Ügyviteli tevékenységek végzése
- 1464-06 Előkészítés
- 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása
- 1494-06 Ellenőrzés
- 1495-06 Marketing és PR ismeret
- 1496-06 Étkezdés-vendéglátó eladó szakmai ismeret
- 1497-06 Étkezdés szakmai ismeretek
- 1498-06 Vendéglátó eladó szakmai ismeret
További sikeres vizsgát és milőbbi elhelyezkedést kívánunk!
Fehér Zsófia
kereskedelmi-vendéglátóipari-mezőgazdasági
gyakorlati oktatás-vezető